Uyuşturucu İle Mücadele Çalışma Planı

03.10.2018 363

 

 

 

 CUMHURİYET ORTAOKULU

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE  PLANI ÇALIŞMA RAPORU



 Okulumuzda Riskli bölgeler için Kamera sistemi bulunmamaktadır. Fakat Cumhuriyet İlkokulu güvenlik kameralarından yararlanılmaktadır. Güvenlik kameraları temini için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılmıştır.

 

Okul Bahçesinin tüm alanları duvarla çevrilmiş olup, eskiyen, açılmış olan kısımlar yenilenmiş bakımları yapılmıştır.

 

Okul Bahçesinde nöbet tutulması için talimat hazırlanmış, okul saatleri içerisinde bahçede tüm teneffüslerde nöbet tutulmaya devam edilmiştir.

 

Okulumuzda görev yapan 1 servis şoförü ve 1 hizmetlinin işe başlamadan önce adli sicil kayıtları alınmıştır.

 

Öğrencilerin; uyuşturucu kullanımı ve satışı gibi durumlara şahit olmaları halinde ne yapmaları gerektiğine dair ihbar, kendini koruma, hayır diyebilme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen afiş ve broşürler hazırlanarak okulların görünür yerlerine asılmıştır.

 

Okulumuzda Öğretmen Kurulu kararıyla Yeşilay kulübü kurulmuş, Kulüp öğrencileri yaptıkları aktivitelerle öğrencileri bilinçlendirmiştir.

 

Uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde kurumumuzda görev yapan 24 Öğretmene ve 501 öğrenciye yönelik bilgilendirme semineri verilmiştir.

 

Cumhuriyet ortaokulu rehber öğretmeni Mehmet  TAYANÖZ   Tarafından Öğrenci velilerine yönelik uyuşturucu ile mücadele semineri verilmiştir.

 

Okul personeli, öğretmen ve idarecilere yönelik uyuşturucu ile mücadele konusunda bilgi verilmiş olup gerekli belgeler ekte sunulmuştur.

 

 

 

Fatih KÜÇÜKYOL             

  Okul Müdürü